Jorgovan

Objavljeno 26.11.2010 u Kozmo savjeti | Autor:

Mirisna nota jorgovana u parfemima odlično se slaže sa svježim, reskim citrusima, bergamotom i narančom,…

Jorgovan, daleki rođak maslina, iz Istočne Europe i Centralne Azije proširio se širom planete. Njegovo latinsko ime potiče od grčke riječi syrnix – lula, jer je drvo jorgovana veoma cijenjena sirovina za pravljenje tog pušačkog alata.

Ekstrakt jorgovana kozmetička industrija koristi u kremama i tonicima namijenjenim osjetljivoj koži koja je sklona crvenilu. Mirisna nota jorgovana u parfemima odlično se slaže sa svježim, reskim citrusima, bergamotom i narančom, gradeći vesele optimistične kompozicije idealne za lijepo vrijeme. Nakon par sati, kada ishlape gornje note, akordi jorgovana miješaju se sa dubokim i toplim tonovima sandalovine i cedra gradeći mirisni eliksir koji lako zavodi maštu. www.jednostavnolijepa.com

Pošalji prijatelju
  1. (obvezno)
  2. (potreban važeći email)
  3. (obvezno)
  4. (potreban važeći email)
  5. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days